Ajankohtaista

15.12.2017 - Punaiset Lähiruoka Lahjapakkaukset Jouluksi

15.12.2017 - Uusi jälleenmyyjämme Seinäjoella

04.10.2017 - Karitsan lihalajitelmat varattavissa loppuvuodelle!

02.09.2017 - Osta Tilalta Päivä la 16.9.

03.07.2017 - Grillaus- ja HighBurger päivät

18.05.2017 - Highlandlihaa Farmarissa 14.-17.6.

Olemme mukana kesän Farmarissa Seinäjoella 14.-17.6.

Farmarialueella pääset nauttimaan highlandlihaa Fazerin ruokapisteeltä, oman osastomme löydät Areenan laajennusosasta Lähiruoka-alueelta, Elinkeinotalon Trahteeriravintolassa voit myös nauttia highlandlihasta valmistetun lounaan, perjantaina olemme mukana Maa- ja metsätalousministeriön ja Farmarin yhteisessä Grillausteltassa sekä vielä paljon muuta.

Lähdimme talvella yhdessä kauhajokisen Riverhill's Highland tilan kera tekemään yhteistyötä Fazerin kanssa. Tämä hieno ja mielenkiintoinen projekti huipentuu nyt kesäkuulla Farmarissa!

Alla Pro Agria Etelä-Pohjanmaan 18.5.17 julkaistu tiedote lähiruuasta Farmarissa :)

_________________________________________________

Kädentaidot ja lähiruoka vahvasti esillä Farmarissa

Farmarissa on oma hallinsa kädentaidoille ja lähiruoalle. Kaikki Maku- ja Taito-hallin näyttelytilat on myyty täyteen ja jonossakin on vielä näytteilleasettajia.

-          Suomen juhlavuosi ja Farmarin suuret kävijämäärät ovat saaneet yritykset liikkeelle, kertoo Taito-alueen myyntiä hoitanut Marja Hemminki-Haapoja.

-          Tulossa on monipuolisesti näytteilleasettajia niin käsillä tekeville kuin sisustuksesta kiinnostuneillekin.  Mukana on käsityö-, askartelutarvike-, vaatetus- ja sisustusalan yrityksiä hyvin monipuolisesti.

 

Maku-alueella pientuottajien elintarvikkeet ovat esillä monin eri tavoin. Lähiruokatorilla on erityisesti eteläpohjalaisyrityksiä.

-          On meille ylpeyden aihe saattaa paikalliset yritykset ja kuluttajat yhteen Farmarissa, toteaa näyttelyn johtaja Hannu Haapala.

-          Osa Farmarin Lähiruokatorin yrittäjistä on saanut tuotteitaan myyntiin myös Fazerin ravintoloihin Farmarissa. Tämä on ollut meillä näyttelynjärjestäjänä erityistoiveena.

Lähiruokatorin yrittäjistä toimittavat Fazerin ravintoloihin tuotteitaan esimerkiksi Lakeuden Highland Kurikan Luopajärveltä yhdessä kauhajokelaisen Riverhills Highlandin kanssa.

-          Olemme aiemminkin toimittaneet tuotteita ravintoloille, mutta tämän kokoluokan yhteistyö Fazerin kanssa on meille uutta ja mielenkiintoista. Olemme tästä aika innoissamme, kertovat Kirsi Huhtala ja Johanna Rotola-Pukkila, jotka ovat saaneet tuotteitaan Farmarin ajaksi myyntiin muuallekin.

Maa- ja kotitalousnaisten johdolla suomalainen ruoka, ja erityisesti Suomen kansallisruoka ruisleipä, on vahvasti esillä Maku-lavan tietoiskuissa. Lavalla on kaiken kaikkiaan monipuolinen ohjelma, jossa ruoan ja käsitöiden äärellä jutustellaan ja opitaan uutta. Luvassa on myös joukko yrityshaastatteluja.  Maku-lavalla on päivittäin tavattavissa muun muassa Jaakko Kolmosen palkinnon saanut Asta Asunmaa.

Farmari esittelee suomalaisen ruoan pellolta pöytään. Tapahtuma on suomalaisen maa- ja elintarviketalouden näyteikkuna.

www.proagria.fi/ep

www.facebook.com/ProAgria